top of page
  • Forfatters billedeRedaktionen

Forkortelser mig her, og forkortelser mig der…

Skrevet af, Lærke Schmidt Thomsen - Næstformand i SoLTinget



Forestil dig, at du er til fællessamling. Kl. er 10.30, og du sidder og sumper over dagens anden kop kaffe. I er noget til morgensamlingens højdepunkt, SoLTinget går på! En vis person stiller sig op foran dig og resten af forsamlingen og affyrer en lang salgstale, hvor forkortelser som LL, SRKP, DSR, DLF, UA, rasler af… Du er stået af for længst…

Personen slutter med at invitere hele forsamlingen ud til en snak over endnu en kop kaffe og et stykke kage. Her fanges din interesse, det er jo gratis.

Ude foran kantinen har SoLTinget placeret sig. Du skænker en kop kaffe op til dig selv, hælder evt. lidt mælk i. OG SÅ står selvsamme person der igen. Personen indleder en samtale omkring SoLTingets arbejde.

”Der er jo snart folketingsvalg! Og vi i SolTinget vil kæmpe de studerendes kamp under folketingsvalget i samarbejde med ESB, der består af organisationer som PLS, SLS, SDS, LL og andre ESB-organisationer. SRKP laver projektarbejde i forbindelse med folketingsvalget. Her kan du kontakte enten SoLTinget eller din Campusræpræsentant, hvis du er interesseret i at bakke op om arbejdet ”

Du er endnu engang stået af… PLS, SLS, SDS?...

Hvis du også sidder som et stort spørgsmålstegn efter at have læst ovenstående intro, er det forståeligt.

Vi i SolTinget ønsker gennemsigtighed så lad os præsenterer:


How to forstå SoLTinget!”

En lille parlør, da gennemskueliggøre SoLTingets snak til bl.a. fællessamlingerne.


”How to forstå SolTinget:”


SoLTinget: SoLTinget er de studerende, på Nyelandsvejs, stemme i ledelsen, i LL og i SRKP i form af DSR


LL:

LL står for Lærerstuderendes Landskreds, som er alle lærerstuderendes stemme. Det er en fagforening som organiserer alle lærerstuderende. Herunder varetager LL klagesager ift. praktik, karaktere mm. Ydermere er LL en politisk instans som markere sig ved politiske agendaer omkring at forbedre lærerstudiet. Ved endnu mere info: http://llnet.dk/ eller læs FredBlads artikel ”En forperson for mangfoldigheden”


SRKP:

Står for Studenterrådet ved Københavns Professionshøjskole, og repræsenterer alle studerende på hele Københavns Professionshøjskole. Her taler vi altså både om lærere, pædagoger, sygeplejersker osv. SRKP laver studenterpolitisk arbejde for at forbedre professionsbachelorers uddannelse.


DSR:

Står for De studerendes Råd og er en del af SRKP. SoLTinget er en sammensmeltning af en LL-klub og et DSR. Dvs. at vi både repræsenterer de studerende i LL og i SRKP.


DLF:

Står for Danmarks Lærerforening og er lærernes fagforening. Både de studerendes og lærere i virke.


UA:

Står for Uddannelsesalliancen og er en paraplyorganisation med ca. 40 medlemsorganisationer, heriblandt både elev- og studenter organisationer og fagbevægelsen.


PLS:

Pædagogstuderendes Landssammenslutning.


SLS:

Sygeplejerskestuderendes Landssammenslutning.


SDS:

Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende


ESB:

Elev- og Studenter Bevægelsen er det begreb der dækker over alle de organisationer der repræsenterer elever og studerende.


SolTinget er din forening i det politiske miljø. Alle møder er åbne, og der er altid brug for nye kræfter! Om du er god til at planlægge foredrag, har holdninger til kaffen i kantinen, eller ønsker at forbedre det sociale miljø, så kom forbi og hils på!

166 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Gå aldrig glip af et indlæg!

Abonner nu, og få besked når vi udgiver noget!

  • https://www.facebook.com/Fredsblad/
  • https://www.instagram.com/fredsblad/

ABOUT US

FredsBlad er en forening på Københavns Professionshøjskoles læreruddannelse, Nyelandsvej.

I FredsBlad udkommer vi med artikler, interviews, tegneserier etc. som alle har drejer sig om lærerprofessionen.

bottom of page